Leírás
Zsigeri zsírok fogyása:
2006-os kutatás: Hiroshi Shimoda, Emi Seki, Michio Aitani.
Egereket tápláltak standard zöld kávébab kivonatot tartalmazó diétával, és ennek fő összetevőivel, nevezetesen koffeinnel és klorogénsavval 14 napig.
A kutatók úgy találták, hogy a zöld kávébab kivonat csökkentette a viscerális, azaz zsigeri zsír mennyiségét és a testtömeget, míg az ételfogyasztás nem változott.
Klorogénsav:
A zöld kávé egyik fő összetevője a klorogénsav, melynek zsírégető, éhségérzet csökkentő és antioxidáns hatásai is ismertek. A klorogénsav hatékonyan csökkenti a vércukorszintet, mivel képes csökkenteni a vékonybélben a glükóz felszívódását.
Lenyűgözően meggyőző adatok:
– Japán kutatók egy csoportja 43%-os vércukorszint esést regisztrált, miután zöldkávébab-kivonatot adtak be egereknek egy kiadós evés után.
– Egy klinikai kísérletben 2011-ben a kutatók 50% klorogénsavat tartalmazó standardizált zöldkávébab-kivonat különböző dózisait adták be 56 személynek. Azután 100 g glukózt adtak nekik egy glukóz-terheléses vizsgálatban.
A kísérletben a vércukorszintek annál nagyobb mértékben estek vissza, minél nagyobb mennyiségű zöldkávébab-kivonat adagot kaptak a kísérleti alanyok, 100 mg-tól egészen 400 mg-ig. A 400 mg-os adagnál 32%-os csökkenés következett be a vércukorszintben – két órával a glukózbevitel után. Ez azt jelenti, hogy ha Önnek az étkezés után veszélyesen magas – 8.9 mmol/l a vércukorszintje, a zöldkávébab kivonat 6 mmol/l-re csökkenti azt.
Erős antioxidáns tulajdonság:
A zöld kávé már jól ismert hatásai mellett, magas polifenol tartalmának köszönhetően, antioxidáns tulajdonsággal is rendelkezik.
A zöld kávé a feketekávéval ellentétben nem pörkölt, égetett formában kerül a fogyasztóhoz, így megőrzi magas polifen