Leírás
A Flavirex Immun egy tudományos alapokon nyugvó, speciálisan összeállított flavonoid készítmény. A benne található flavonoidok és egyéb növényi komponensek mennyisége és fajtái a legújabb kutatási eredmények alapján segítik a szervezetünk védekező rendszerét a külső környezeti ártalmak, káros baktériumok, vírusok elleni küzdelemben.
Kutatási háttér:
Napjaink embere fokozottan terhelt olyan hatásokkal, melyek a szervezetünkben jelenlévő szabadgyökök számát nehezen kontrollálható mennyiségűre emelik, az immunrendszerünk működését nehezítik.
Ezért van kiemelt létjogosultsága annak, hogy a modern táplálkozástudomány szerves részét képezi az antioxidáns anyagok fogyasztása, étrendi és étrend-kiegészítők formájában egyaránt.
A szakirodalomban korábban publikált kutatások konzekvensen rámutatnak, hogy a karcinogenezis több lépcsős kialakulási folyamatára az antioxidáns anyagok fogyasztásával több ponton is hatással lehetünk a sejtek védelmétől, az apoptózis indukáláson át, a beereződés és metasztázis gátlásáig.
– Az első pont a sejtek védelme a vírus ACE2 receptorhoz való kötődésének gátlásával.
– A második védelmi vonal a sejtbe bejutott vírus örökítőanyagának (RNS) a sokszorozását akadályozza meg.
– A végső lépés pedig az új virion kialakulásának a gátlása, ezzel a környező sejtek átfertőződésének elkerülése.
Összetevők:
Szűrt-tisztított víz, 77 fajta jelentős polifenol/flavonoid tartalommal rendelkező gyümölcsök, virágok, magvak, gyógyfüvek, fűszerek, gyökerek, levelek szárított őrleményei (lásd a doboz oldalán), Sophora Japonica L. kivonat (Kvercetin 98%), Tea polyphenol EGCG (50%), Gingerol, Kamilla virág kivonat (Apigenin 98%), Földimogyoró liofilizált koncentrátum (Luteolin 98%), Kurkumin, Sophora Japonica L. kivonat (Kaempferol 98%).
Gyümölcsök:
Alma, bodza, borókabogyó, citromhéj, csipkebogyó, fekete áfonya, fekete cseresznye héj, fekete ribizli mag-héj, fekete szeder mag-héj, galagonyabogyó, homoktövis, kökény, narancshéj, piros ribizli mag-héj, szilva, vörös szőlő mag-héj.
Virágok:
Akácvirág, bodzavirág, búzavirág, galagonyavirág, hibiscusvirág, homoki gyopár, kamillavirág, komlóvirág, kökényvirág, körömvirág, levendula, mórmályva virág, narancsvirág, orvosi hárs virág, rózsaszirom, sáfrányos szeklice.
Magvak:
Ánizsmag, cirok mag, csipke mag, édes kömény, fűszerkömény, kapor mag, kardamon mag, lenmag, lepkeszeg mag, máriatövis mag, mustármag, napraforgó mag, tökmag, vörös szőlőmag.
Gyógyfüvek:
Apróbojtorján, aranyvesszőfű, cickafarkfű, citromfű, fűzfakéreg, kukorica bajusz, lucernafű, meggyszár, orvos pemetefű, szagosmügefű.
Fűszerek:
Bazsalikom levél, fahéj kéreg, kakukkfű, koriander mag, oregano levél, rozmaring levél, zöld tea, szegfűszeg virágbimbó.
Gyökerek:
Cékla, csicsóka, édesgyökér, fehérmályva gyökér, ginseng gyökér, gyömbér, macskagyökér.
Levelek:
Borsmenta, csalán, gyermekláncfű levél, komló, nyírfalevél, orvosi zsálya.
Javasolt fogyasztás:
– 10 ml / nap, max. 20 ml / naponta.
Fogyasztás előtt felrázandó!