Leírás
Szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása:
– Növeli az állóképességet, javítja a memóriát.
– Kiválóan alkalmas a gyakori stresszhelyzetek által okozott állapotok csökkentésére.
– A tapasztalatok alapján állítható, hogy fogyasztásával csökken a koleszterin és a triglicerid szint, amelyek a szív- és érrendszeri katasztrófák rizikófaktorai. A tiszta érrendszeren keresztül lehetővé válik a méreganyagok kiürülése, a méregtelenítő szervek hatékony működése. Megelőzhető, megszüntethető a vérkeringés elégtelen működéséből adódó egészségkárosodás, normalizálódik a sejtek oxigén- és tápanyagellátása.
– Fogyasztói tapasztalatok bizonyítják, hogy előnyös a cukorbetegségben szenvedők számára is.
Feltölti bioflavonoidokkal és kiemelkedő mértékben redukálja szervezetünket!
A legerősebb flavonoidok magas antioxidáns kapacitással!
A gyümölcskoncentrátum jelentős mértékben tartalmaz bioflavonoidokat és erős redukciós képessége révén ORP -400 mV értékkel bír.
5 Napos Bioflavonoid program –
1. NAP
Sylimarin
Májsejtek regenerációja
Gátolja a kötőszövetesedést és a gyulladásos reakciókat
Hepatitis C vírus számot csökkenti
Sejtek inzulinérzékenységét javítja
Növeli a glutation és a szuperoxid-dizmutáz szintet
Apigenin
Doxorubicinre rezisztens hepatocellularis májdaganat esetén pozitív hatás
Gátolja a hepatitis C vírus replikációját
Gyomor-bélrendszeri daganatok
Áttétgátlás gyomordaganat és melanóma esetén.
Ráksejtek növekedési faktoraira hat
A máj az emberi szervezet egyik legfontosabb szerve, több feladatot is ellát: méregtelenít, számos életfontosságú anyagot állít elő és tárol, illetve epét termel. Méregtelenítő munkája következtében a szervezetbe jutó mérgező anyagok hatásának fokozottabban van kitéve, mint más szervek.
A kötőszövetes átépülés legsúlyosabb formája, a májcirrhosis általában hosszú éveken át tartó károsító hatások következtében alakul ki. Az élet minősége már a májbetegség kezdetén megváltozik, az emésztési zavar, hasmenés, puffadás és fáradékonyság mellett gyakran a nemi vágy is csökken, a férfiaknál impotencia alakul ki, a betegség előrehaladása pedig súlyos-életveszélyes szövődményekhez vezet.
2. NAP
Apigenin
Doxorubicinre rezisztens hepatocellularis májdaganat esetén pozitív hatás
Gátolja a hepatitis C vírus replikációját
Gyomor-bélrendszeri daganatok
Áttétgátlás gyomordaganat és melanóma esetén.
Ráksejtek növekedési faktoraira hat
Kempferol
A kempferol is meglehetősen gyakori a gyümölcsökben, gyökér- és levélzöldségekben, fűszerekben, hüvelyesekben
Gátolja a gyomorrák tumornövekedést
A kempferol biztonságosan használható, mint kemopreventív szer vastagbélrák esetén
A német klinikai kísérlet : Az apigeninről kontrollált klinikai kísérletben kimutatták (epigallocatechin-gallattal kombinálva), hogy gátolja a béldaganatok és rosszindulatú bélpolipok kiújulását operált rákbetegeknél(93%).
Az apigenin gátolja a ráksejtek növekedését elősegítő faktorok legszélesebb skálájának a működését.
A ráksejtek „megtanulják” kikerülni a gátolt növekedési faktort. Az apigenin egyszerre számos növekedési faktor működését képes befolyásolni.
Áttétgátló hatás gyomordqaganatok és melanóma esetén.
3. NAP
Kempferol
A kempferol is meglehetősen gyakori a gyümölcsökben, gyökér- és levélzöldségekben, fűszerekben, hüvelyesekben
Gátolja a gyomorrák tumornövekedést
A kempferol biztonságosan használható, mint kemopreventív szer vastagbélrák esetén
Kvercetin
A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
Gátolja az érelmeszesedést
Vérnyomáscsökkentő hatás
Gátló hatás vastag- és végbél tumorsejtvonalban
Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori)
Felfedezése óta és a kapcsolódó laboratóriumi vizsgálatok során vitatott hírnevet szerzett, mivel először mutagénként, majd hatásos rákellenes vegyületként vált ismertté. A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
Ezt az apoptózis serkentésén keresztül fejti ki. A különböző enzim-ek aktivitásának módosítása, gátlása.
A resveratrol és kvercetin hatékonyan gátolja az orális, hámeredetű karcinómák növekedését és proliferációját.
Az apigenin és kvercetin gátolja a melanoma növekedését. A kvercetin gátolja a P21-RAS-expressziót primer humán vastag- és végbél sejtvonalban.
4.NAP
Kvercetin
A vörösborban lévő kvercetin az egyik legerősebb ismert tumorellenes anyag a rezveratrol mellett, amely közvetlenül a rosszindulatú sejtek osztódását, szaporodását gátolja.
Gátolja az érelmeszesedést
Vérnyomáscsökkentő hatás
Gátló hatás vastag- és végbél tumorsejtvonalban
Baktérium szaporodást gátló(Helicobakter pilori)
Heszperidin
Bőségesen megtalálható főleg a citrusfélékben.
Érfal erősítő, vérnyomáscsökkentő
Baktérium- és vírusölő
Gyulladáscsökkentés
Génexpressziós vizsgálatok rámutattak jelentős antioxidáns hatására illetve szabadgyök megkötő képességére.
A kvercetin az egyik leggyakrabban előforduló flavonoid a növényvilágban. A feketeszeder, eper, dió, kukorica, tea tartalmazzák jelentősebb mennyiségben.
Heszperidin: a flavonoidok közé tartozik.
Bőségesen megtalálható főleg a citrusfélékben.
Legjellemzőbb hatása az érfal erősítés.
Génexpressziós vizsgálatok rámutattak jelentős antioxidáns hatására illetve szabadgyök megkötő képességére.
5. NAP
Heszperidin
Bőségesen megtalálható főleg a citrusfélékben.
Érfal erősítő, vérnyomáscsökkentő
Baktérium- és vírusölő
Gyulladáscsökkentés
Génexpressziós vizsgálatok rámutattak jelentős antioxidáns hatására illetve szabadgyök megkötő képességére.
Myricetin
Erős gyulladásgátló
Baktériumölő hatás
Sugárkezelés hatékonyságát fokozza
Agy öregedési folyamatait lassítja
Egy másik 8 éves vizsgálat megállapította, hogy a három flavonoid (kaempferol, kvercetin, és myricetin) csökkentette a hasnyálmirigyrák előfordulását 23 százalékkal.
Egy, közel kétszázezer ember bevonásával végzett táplálkozásra vonatkozó tanulmány azt bizonyítja, hogy a flavonolokban gazdag étrend csökkenti – különösen a dohányosok esetében – a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát. A flavonolok elsősorban a gyümölcsök héjában koncentrálódnak; a hatást kiváltó összetevők minden növényi alapú ételben megtalálhatók, de főleg a vöröshagyma, az alma, a bogyós termések, a kelkáposzta és a brokkoli tartalmazza nagy mennyiségben. Azok az emberek, akik nagy mennyiségű flavonolt juttattak szervezetükbe, 23 százalékkal csökkentették a hasnyálmirigy daganat kialakulásának esélyét, szemben azokkal, akik alig ettek ilyen zöldségeket – mutatott rá a kutatást vezető Laurence Kolonel, a Cancer Research Center of Hawaii, vagyis a hawaii rákkutató központ szakembere.