Leírás
A káposzta értékes tápanyagokban gazdag, kalóriaszegény és ízletes növényünk. Magas rostanyagtartalma serkenti az emésztést és a béltartalom áthaladását, erélyes béltisztító és semlegesíti a méreganyagokat.
Százgrammonként 25 kilokalóriájával abszolút kalóriaszegény. Úgynevezett \”negatív kalóriás\” élelmiszer, aminek több energia szükséges a megemésztéséhez, mint amennyit végeredményben kinyerhetünk belőle.
Vitaminokban, ásványi anyagokban (kálium, kalcium, vas) és a vérképzéshez fontos klorofilban gazdag.
Folsav- és C-vitamintartalma egy felnőtt napi szükségletének nagy részét fedezi. 100 gramm káposztalében annyi a C-vitamin, mint egy nagy narancsban.
Hatóanyaga:
Ásványi anyagok, vitaminok, pektin, inulin, glükobrasszicin.